Izvor: JUGpress.com, 04.Feb.2022, 18:48

U Pčinjskom okrugu evidentirano još 429 osoba sa korona infekcijom

VRANJE-BUJANOVAC-SURDULICA-PREŠEVO-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-TRGOVIŠTE

Od početka februara u Zdravstvenom centru u Vranju preminula su dva pacijenta od posledica koje je izazvala kovid infekcija. U protekla 24 sata bitku sa opakim virusom izgubio je jedan pacijent, saopštila je ova ustanova.

U dve kovid bolnice u Vranju hospitalizovano je 86 pacijenata, šest više nego prethodnog dana. Svi bolesnici imaju koronu i upalu pluća. Uz pomoć kiseonika diše 52 pacijenta. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Brojka je nepromenjena od poslednjeg izveštaja. Na bolničko lečenje primljeno je 10, a na kućno lečenje otpuštena su tri pacijenta.

Juče je testirana 851 osoba sa teritorije Pčinjskog okruga. Analize su pokazale da je 429 lica zaraženo koronom, poslednji su zvanični podaci Gradskog štaba za vanredne situacije. Najveći broj obolelih je iz Vranja 235, iz Bujanovca je 66, Surdulice 37, Preševa 32, Vladičinog Hana 23, Bosilegrada 20 i Trgovišta 16 inficiranih.

Prema podacima Zdravstvenog centra, juče, je u Kovid ambulanti ATD, u bolničkoj laboratoriji, urađeno 2.216 različitih analiza. U bolničkoj laboratoriji zdravstveni radnici rade kompletnu laboratorijsku dijagnostiku potrebnu kod pacijenata inficiranih kovidom-19, kao i analize neophodne kod praćenja svih oboljenja i stanja.

U Kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je i 478 pregleda, od kojih je 211 prvih.

Veći broj pregleda evidentiran je u Dečjoj kovid ambulanti. Bilo ih je 90, a dan pre devet manje. Urađen je 71 antigenski test, na korona virus. Evidentirano je 35 dece sa viruson korona. Među njima je devet predškolskog i 26 školskog uzrasta.

Interesovanje za vakcinaciju i dalje opada. U četvrtak, su u Vranju imunizovana samo 44 lica.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.