U OBJEKAT PO DOSAD NEPRIMENJIVANIM PRAVILIMA: Šta morate da znate - detaljan vodič za korona ponašanje u kafićima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2021, 09:29

U OBJEKAT PO DOSAD NEPRIMENJIVANIM PRAVILIMA: Šta morate da znate - detaljan vodič za "korona" ponašanje u kafićima!

Spremite se da čekate sto

Od danas je u Srbiji dozvoljeno ispijanje pića i obedovanje u baštama kafića i restorana, ali isključivo po dosad neprimenjivanim pravilima ponašanja. Iako iz medicinskog dela Kriznog štaba za suzbijanje kovida-19 kažu da će se od danas samo legalizovati postojeće stanje, u ugostiteljskim objektima će se pratiti svaki naš korak.

Ako ipak odlučite da sednete pored drage osobe sa kojom ste izašli na piće ili ručak, bićete upozoreni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od strane kovid redara koji je zadužen za poštovanje mera u ugostiteljskim objektima. Ako se oglušite o njegova upozorenja, on može zatražiti vaše udaljenje iz objekta. Ako vam pak bude dopušteno da sedite na razdaljini manjoj od dva metra, odnosno da ne nosite masku dok ne obedujete, a u tom trenutku Komunalna milicija upadne u lokal, kaznu nećete platiti vi.

Za ovaj prekršaj novčanu kaznu će snositi kovid redari, u iznosu od 30.000 dinara, odgovorna lica 50.000, preduzetnici u iznosu od 150.000 i pravna lica 300.000.

Načelnik beogradske Komunalne milicije Ivan Divac navodi da su njegove kolege i on spremni za novi izazov.

- Uskoro će nas biti i više, 90 kandidata za našu službu je na obuci. Trudićemo se da ukorimo sve one koji ne poštuju mere u ugostiteljskim objektima. Detaljno ćemo obilaziti sve kafane - kaže Divac.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.