U Novi Pazar stigao lek protiv korona virusa

Izvor: B92, 07.Apr.2021, 22:01

U Novi Pazar stigao lek protiv korona virusa

Dom zdravlja u Novom Pazaru dobio je antivirusni lek favipiravir protiv Covida-19 koji se koristi za prvu fazu bolesti i daje se pacijentima koji nemaju upalu pluća i nikakvu drugu bolest, kazao je direktor te zdravstvene ustanove Ervin Ćorović. On dodaje, da osobama kojima je taj lek potreban ga dobijaju u Kovid ambulanti, gde ima posebnu primenu korišćenja.

“Od ponedeljka je i naša Kovid ambulanta dobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << antivirusni lek favipiravir, koji se koristi kao jedan od prvih lekova u prvoj fazi zaraze ovim virusom i koji se pokazao kao veoma efikasan”, rekao je Ćorović.

Nakon sednice Kriznog štaba za vanredne situacije doktor Ćorović rekao, da građani ostvaruju veliki broj kontakata, te da je potrebna veća kampanja za vakcinaciju, koja je jedini lek protiv ove zaraze, prenosi a1tv.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.