U KCV se od virusa korona trenutno leči 14 pacijenata, četiri u teškom stanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U KCV se od virusa korona trenutno leči 14 pacijenata, četiri u teškom stanju

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči 14 pacijenta obolelih od korona virusa, izjavila je jutros direktorka tog centra prof. dr Edita Stokić.

Ona je dodala da su od toga četiri pacijenta u teškom opštem stanju i nalaze se na mehaničkoj ventilaciji, a kod jednog od njih primenjen je i postupak hemodijalize.

Kod svih obolelih pacijenata se primenjuju sve predviđene mere lečenja i kontinuirani dvedesetčetvoročasovni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << monitoring vitalnih funkcija od strane multidisciplinarnog tima lekara KCV.

Stokićeva je podsetila i da je juče, posle lečenja na Klinici za infektivne bolesti KCV, na dalje kućno lečenje, uz mere dalje izolacije i nadzor od strane infektologa, otpuštena najmlađa pacijentkinja lečena od korona virusa.

Direktorka KCV je podsetila koliko je u sprečavanju širenja zaraze važna primena mera prevenacije i samozaštite, odnosno poštovanje mera samoizolacije, apelujući na građane da se tih mera striktno pridržavaju.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U KCV se od korona virusa leči 14 pacijenata

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2020

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) trenutno se leči 14 pacijenta obolelih od korona virusa, izjavila je jutros direktorka tog centra Edita Stokić...Kako je navela, četiri pacijenta je u teškom opštem stanju i nalaze se na mehaničkoj ventilaciji, a kod jednog od njih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.