U KCV 155 korona pacijenata, najveći broj nije vakcinisan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 13:43

U KCV 155 korona pacijenata, najveći broj nije vakcinisan

Na Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu trenutno je hospitalizovano 155 pacijenata, od kojih je 14, zbog težine kliničke slike, priključeno na mehaničku ventilaciju, kazala je danas v.d. direktora Kliničkog centra Vojvodine dr Edita Stokić.

Ona je navela da najveći broj onih, koji se u poslednje vreme hospitalizuju zbog kovid-19, uopšte nije vakcinisan ili se radi o onima koji nisu u potpunosti imunizovani sa dve doze vakcina.

"Taj podatak se menja iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dana u dan, s obzirom na prijeme i otpuste koje imamo, ali imali smo mali procenat vakcinisanih pacijenata koji su primili prvu dozu", kazala je Stokićeva.

Istakla je da to objašnjava pojavu razvoja srednje teške ili teške kliničke slike kod onih koji su primili bar jednu dozu cepiva sa preranim skidanje maski i nepoštovanjem protivepidemijskih mera.

Kako navodi, starosna struktura hospitalizovanih u KCV-u je nešto mlađa nego inače, pa je trenutno u toj ustanovi najviše onih starosti između 40 i 60 godina.

Govoreći o kapacitetima za zbrinjavanje obolelih od kovid 19 virusne infekcije, Stokićeva je navela da su trenutno u kovid režimu četiri jedinice intenzivne terapije unutar KCV-a.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.