Obeležavanje 20. godina AHK Srbije u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 02:40

Obeležavanje 20. godina "AHK Srbije" u Subotici

Povodom dvadesetogodišnjeg jubileja Nemačko-srpske privredne komore (AHK Srbije), AHK Srbija organizuje događaj "AHK Road Show" i to prvi danas u Subotici, a zatim u Novom Sadu, Čačku i Nišu, a sa ciljem unapređenja bilateralne privredne saradnje.

Događaj će biti organizovani u saradnji sa Ambasadom SR Nemačke u Beogradu i nemačkom organizacijom Germany Trade & Invest (GTAI), a prva je sutra u Subotici.

Razgovaraće se o privrednoj saradnji, potencijalima saradnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trenutnom stanju ekonomije, saopštila je Nemačko-srpska privredna komora.

U Srbiji posluje 400 nemačkih kompanija, dok su u Vojvodini aktivne 54 nemačke kompanije koje zapošljavaju više od 22.000 ljudi, što čini 23 odsto od ukupno zaposlenih u stranim kompanijama.

"U našem fokusu je uvek bilo i biće unapređenje bilateralnih privrednih odnosa Srbije i Nemačke, kroz neprestano intenziviranje privredne, kulturne i obrazovno-tehničke saradnje", izjavio je direktor Nemačko-srpske privredne komore Frank Aleter, a navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.