Izvor: JUGpress.com, 25.Mar.2020, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U KC Niš od korona virusa obolelo 11 lekara i medicinskih sestara

NIŠ

  Direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović izjavio je danas da je od korona virusa obolelo 11 lekara i medicinskih sestara te zdravstvene ustanove. Svi oni se nalaze na kućnom lečenju.

                            „Doktorka koja je preminula nije se zarazila od pacijenata niti od kolega. Kontakt je bio eksterni, od lica koje je iz Lugana“, izjavio je Radovanović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

     >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<                          Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju kazao je da se nije zarazio ni jedan zdravstveni radnik koji učestvuje u lečenju obolelih od korona virusa.

                              „Pacijentkinja koja je preminula, prva je osoba kod koje je potvrđen korona virus. Ona je najpre zbrinut na Infektivnoj klinici pod dijagnozom nejasnog febrilnog stanja. Tek nakon potvrde iz Lugana da je  pozitivna osoba sa kojom je bila u kontaktu, onda se išlo u pravcu izolacije unutar same Infektivne klinike. Njeno stanje se progresivno pogoršavalo, morala je 21. da bude intubirana i stavljena na mehaničku ventilaciju. Preminula je posle 14-dnevne borbe, usled pneumonije kao posledica virusa. Imala je neka oboljenja koja su je pratila duži niz godina“, rekao je Janković.

                            Prema njegovim rečima, pacijenti koji se leče od  korona virusa u niškom Kliničkom centru uglavnom su ljudi koji imaju pridružene bolesti, dijabetes, bubrežnu isuficijenciju, hipertenziju.

                            On je istakao da je nekoliko klinika u Nišu ispražnjeno i pripremljeno za smeštaj obolelih od korona virusa.

                                 Na Klinici za plućne bolesti smeštaju se umereno teški pacijenti, dok je u zgradi stare hirurgije prebačena kompletna intenzivna nega. Taj prostor je opremljen sa 40 respiratora, kazao je Janković.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.