Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj blagi pad broja novoobolelih od virusa korona, zaraženo 495 osoba

Još 53 osobe zarazile su se virusom korona u Hrvatskoj u poslednja 24 sata, čime se broj obolelih popeo na 495.

Ukupni broj obolelih u 24 sata je u blagom padu - danas je ta brojka 53, u sredu je to bilo 63, utorak 69, dan ranije 71.

"Još je prerano da se zaključuje o trendovima, ali smatramo da preduzete mere daju određene rezultate," zaključio je ministar zdravstva Vili Beroš.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Drugi preminuli od virusa korona u Hrvatskoj je 74-godišnji Zagrepčanin koji je bio onkološki bolesnik, izjavila je upravnica Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu Alemka Markotić.

U njenoj klinici je osam pacijenata na respiratoru, a ukupno je 70 bolesnika koji su svi stabilni, osim troje koji su, kako je kazala, "nešto teže bolesni".

Upravo zbog blagog pada broja novoobolelih, a i zbog brige da privreda nastavi da funkcioniše, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je ublažavanje dve mere - vozači teretnih kamiona koji voze za hrvatske firme u međunarodnom saobraćaju neće više morati da budu u karantinu između dve vožnje, nego mogu da budu u samoizolaciji u svojim domovima.

Takođe, večeras će se razmotriti mera ponovnog otvaranja radnji u sklopu tržnica, koje su ranijom merom bile zatvorene, najavio je.

Stanovnici Murtera i Betine su u karantinu, ali nema potrebe za karantinom u Biogradu gde je dvoje lekara u lokalnoj bolnici zaraženo, rečeno je.

Autor: Radio Slobodna Evropa

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.