U Hrvatskoj blagi pad broja novoobolelih od virusa korona, zaraženo 495 osoba

Još 53 osobe zarazile su se virusom korona u Hrvatskoj u poslednja 24 sata, čime se broj obolelih popeo na 495.
U Hrvatskoj blagi pad broja novoobolelih od virusa korona, zaraženo 495 osoba
Foto: Pixabay
Ukupni broj obolelih u 24 sata je u blagom padu - danas je ta brojka 53, u sredu je to bilo 63, utorak 69, dan ranije 71.
 
"Još je prerano da se zaključuje o trendovima, ali smatramo da preduzete mere daju određene rezultate," zaključio je ministar zdravstva Vili Beroš.
 
Drugi preminuli od virusa korona u Hrvatskoj je 74-godišnji Zagrepčanin koji je bio onkološki bolesnik, izjavila je upravnica Klinike za infektivne bolesti u Zagrebu Alemka Markotić.
 
U njenoj klinici je osam pacijenata na respiratoru, a ukupno je 70 bolesnika koji su svi stabilni, osim troje koji su, kako je kazala, "nešto teže bolesni".
 
Upravo zbog blagog pada broja novoobolelih, a i zbog brige da privreda nastavi da funkcioniše, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović najavio je ublažavanje dve mere - vozači teretnih kamiona koji voze za hrvatske firme u međunarodnom saobraćaju neće više morati da budu u karantinu između dve vožnje, nego mogu da budu u samoizolaciji u svojim domovima. 
 
Takođe, večeras će se razmotriti mera ponovnog otvaranja radnji u sklopu tržnica, koje su ranijom merom bile zatvorene, najavio je.
 
Stanovnici Murtera i Betine su u karantinu, ali nema potrebe za karantinom u Biogradu gde je dvoje lekara u lokalnoj bolnici zaraženo, rečeno je.
  • Gagi

    26.03.2020 17:59
    Kako je to moguće? Mislim super je da se broj smanjuje, da me neko pogrešno ne shvati, ali u Hrvatskoj su mnogo blaže mere nego u Srbiji, imaju troduplo veći broj testiranih, nemaju policijski čas... Neke stvari oko ovog virusa nikako nisu logične. Da l’ još neko misli isto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.