Izvor: Radio 021, 26.Mar.2020, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Hrvatskoj 39 novoobolelih, ukupno zaražena 481 osoba

U Hrvatskoj je potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze virusom korona, a trenutno je ukupno 481 osoba obolela i nema eksponencijalnog rasta zaraženih, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

"Uporedimo li povećanje od srede ujutro, i dalje držimo situaciju pod kontrolom. Nema eksponencijalnog rasta zaraženih, što je od izuzetne važnosti", ocenio je ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za novinare.

Na respiratoru je 14 bolesnika - osam u Zagrebu, tri u Osijeku, a po jedan u Rijeci, Splitu i Dubrovniku. Beroš tvrdi kako je to "zadovoljavajuće" jer su projekcije govorile o pet odsto bolesnika na respiratorima.

Od pojave epidemije u Hrvatskoj je testirano ukupno 3.958 uzoraka, a pokrenuti su dodatni kapaciteti i povećan je broj testiranja pa je samo u sredu urađeno 566 uzoraka.

Hrvatska dosad ima potvrđen jedan smrtni slučaj od virusa Covid-19.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ponovo rast broja zaraženih virusom korona u Lombardiji

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Mar.2020

MILANO - Broj slučajeva zaraze virusom korona u Lombardiji, na sjeveru Italije, porastao je danas za oko 2.500, objavio je regionalni guverner Atilio Fontana.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.