U Francuskoj naloženo ubijanje 1.000 vizona zbog korona virusa

Izvor: Beta, 22.Nov.2020, 18:16

U Francuskoj naloženo ubijanje 1.000 vizona zbog korona virusa

U Francuskoj je otkriven prvi slučaj zaraze korona virusom u farmi vizona (nerca) u centralnom delu zemlje, saopštile su danas tamošnje vlasti."Naloženo je ubijanje svih 1.000 životinja koje su ostale na farmi kao i uništavanje proizvoda od vizona", navodi se u zajedničkom saopštenju nekoliko francuskih ministarstava.Dodaje se da je od ukupno četiri farme vizona u Francuskoj, jedna poštedjena od virusa, dok se u ostalim sprovode analize čiji će rezultati biti gotovi naredne nedelje.Nekoliko evropskih zemalja prijavilo je slučajeve zaraze korona virusom u farmama vizona, medju kojima su Danska, Holandija, Švedska i Grčka. U Italiji i Grčkoj su registrovani pojedinačni slučajevi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Francuskoj naloženo ubijanje 1.000 vizona zbog koronavirusa

Izvor: B92, 22.Nov.2020

U Francuskoj je otkriven prvi slučaj zaraze koronavirusom u farmi vizona (nerca) u centralnom delu zemlje, saopštile su danas tamošnje vlasti.."Naloženo je ubijanje svih 1.000 životinja koje su ostale na farmi kao i uništavanje proizvoda od vizona", navodi se u zajedničkom saopštenju nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.