U BiH 25 novoobolelih od korona virusa, u RS do 22. juna ostaju određene mere zabrane

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Jun.2020, 18:55

U BiH 25 novoobolelih od korona virusa, u RS do 22. juna ostaju određene mere zabrane

U poslednja 24 časa u BiH je potvrđeno prisustvo koronavirusa kod još 25 osoba, 17 u Federaciji BiH i osam u Republici Srpskoj.

U BiH su od početka pandemije korona virusa zaražene 2.704 osobe, od bolesti su se oporavile 2.023 osobe, a preminulo je 160 osoba.

Poslednji slučajevi u Federaciji BiH registrovani su u Živinicama i Tuzli, dok su u RS oboleli iz Banjaluke, Кotor Varoši, Doboja Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Grada i Modriče.

Radi prevencije širenja korona virusa u Republici Srpskoj će do 22. juna na snazi ostati zabrana svih javnih okupljanja u grupama većim od 50 osoba na javnom mestu, odlučio je danas Štab za vanredne situacije.

Do tog datuma ostaje i ograničenje radnog vremena ugostitelja do 23 časa.

Zabranjuju se i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista, saopšteno je nakon sednice Štaba.

Osim ovoga, Štab je doneo zaključak da novi karantin za osobe čiji je nalaz testiranja na korona virus pozitivan bude u staroj pulmologiji UKC-a RS u Banjaluci.

Osim ove lokacije, karantin u RS postoji još u Domu učenika Bijeljina, Domu učenika Trebinje i Domu učenika Doboj.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.