Tužna sudbina bivšeg prvaka Evrope: Otac i sin preminuli od virusa korona u kratkom vremenskom razmaku

Izvor: Večernje novosti, 08.Apr.2020, 22:56

Tužna sudbina bivšeg prvaka Evrope: Otac i sin preminuli od virusa korona u kratkom vremenskom razmaku

Tragedija unutar tragedije. Donato je bio osoba koju jednostavno niste mogli da ne volite – rekao je Alfio Đomi Tužna sudbina čuvenog italijanskog atletičara. Olimpijski komitet Italije (Koni) je saopštio da je Donato Sabija preminuo u 56. godini od virusa korona. A, da stvari budu još teže za porodicu, njegov otac je pre nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dana takođe izgubio bitku sa ovim virusom. - Tragedija unutar tragedije. Donato je bio osoba koju jednostavno niste mogli da ne volite – rekao je Alfio Đomi, prvi čovek atletske federacije Italije (FIDAL). Donato je najveći uspeh ostvario na Evropskom prvenstvu u Geteborgu gde je osvojio zlato u trci na 800 metara, dok je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu (1984. godine) i Seulu (1988) bio peti, odnosno sedmi u istoj disciplini. Donato Sabija je iza sebe ostavio suprugu i dve ćerke.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Čuveni atletičar preminuo od virusa korona u 56. godini

Izvor: Luftika.rs, 09.Apr.2020, 08:39

Čuveni italijanski atrletičar Donato Sabia preminuo je u 56. godini od posledica virusa korona, saopštio je Olimpijski komitet Italije. A, da stvari budu još teže za porodicu, njegov otac je pre nekoliko dana takođe izgubio bitku sa ovim virusom.. – Tragedija unutar tragedije. Donato je bio...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.