Izvor: Luftika.rs, 09.Apr.2020, 08:39

Čuveni atletičar preminuo od virusa korona u 56. godini

Čuveni italijanski atrletičar Donato Sabia preminuo je u 56. godini od posledica virusa korona, saopštio je Olimpijski komitet Italije. A, da stvari budu još teže za porodicu, njegov otac je pre nekoliko dana takođe izgubio bitku sa ovim virusom.
– Tragedija unutar tragedije. Donato je bio osoba koju jednostavno niste mogli da ne volite – rekao je Alfio Đomi, prvi čovek atletske federacije Italije (FIDAL).
Donato je najveći uspeh ostvario na Evropskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u Geteborgu gde je osvojio zlato u trci na 800 metara, dok je na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu (1984. godine) i Seulu (1988) bio peti, odnosno sedmi u istoj disciplini, pišu Novosti.
Donato Sabia je iza sebe ostavio suprugu i dve ćerke.
Nedavno je i evropski prvak u boksu preminuo od posledica koronavirusa.

Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.