Izvor: Radio 021, 09.Mar.2020, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turnir u Indijan Velsu otkazan zbog virusa korona

Prvi Masters u 2020. godini, turnir u Indijan Velsu, neće se održati zbog zabrinutosti od širenja virusa korona u južnoj Kaliforniji, odlučili su organizatori.

Zbog toga što su potvrđeni slučaja virusa korona u južnoj Kaliforniji lokalne vlasti brinu da bi epidemija mogla da se raširi.

"U ovom trenutku postoji preveliki rizik za javno zdravlje područja okruga zbog održavanja velikog skupa ove vrste. Nije u javnom interesu navijača, igrača i okolnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << krajeva da se ovaj turnir održi. Moramo zajedno da zaštitimo zajednicu od virusa korona", rekao je Dejvid Agus, lekar sa Univerziteta Južna Kalifornija, sa kojim su se organizatori turnira konsultovali.

Na turniru, koji je trebalo da počne u utorak, prošle godine je bilo rekordnih 475.000 gledalaca i očekivalo se da će u ovoj godini taj broj biti nadmašen.

"Razočarani smo što se turnir neće održati ali zdravlje i bezednost lokalne zajednice, navijača, igrača i volontera, sponzora, zaposlenih i svih koji su u vezi sa turnirom je najvažnija. Spremni smo da turnir održimo u nekom drugom terminu i tragamo za opcijama", rekao je direktor turnira Tomi Has.

The 2020 Indian Wells has been canceled due to the Coronavirus outbreak.

The tournament was scheduled to begin this week.

This is the biggest tennis tournament after the four Grand Slams. Wow!#BNPPO20 #IndianWells pic.twitter.com/4xOe3sVzvQ

— Biola Solace-Chukwu (@Beeorlicious) March 9, 2020

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Korona zaustavila tenis: Otkazan Indijan Vels

Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2020

Posle zatvaranja sportskih arena za gledaoce, počelo je i celo otkazivanje događaja zbog virusa korona. Prvi veliki udarac desio se u svetu tenisa. Jedan od najvećih turnira na svetu, masters Indijan Vels, otkazan je rano jutros zbog straha organizatora od širenja virusa korona. Najpre su pre nekoliko...

Nastavak na MozzartSport.com...

ATP još uvek bez jasnog stava o mastersu u Indijan Velsu

Izvor: Danas, 09.Mar.2020

Zvanična informacija Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) da je prvi masters turnir ove sezone u Indijan Velsu odložen ili otkazan zbog korona virusa preneta je u većini svetskih medija. Razlog za ovu neusaglašenost leži u jako gustom kalendaru ATP-a, pa se s pravom postavlja pitanje u kom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.