Izvor: Radio 021, 11.Apr.2020, 18:40

Tri sveštenika iz Valjeva obolela od virusa korona na lečenju u Beogradu

Trojica sveštenika Eparhije valjevske Srpske pravoslavne crkve se trenutno nalazi na lečenju u zdravstvenim ustanovama u Beogradu.

Ovo se navodi u odgovoru Eparhije na pitanje N1 kakva je trenutna situacija pošto je virus korona prisutan među sveštenstvom u Valjevu.

"Na lečenju u zdravstvenim ustanovama u Beogradu trenutno se nalaze trojica sveštenika. Svakog dana uznosimo molitve za njihovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i ozdravljenje svih ljudi pogođenih epidemijom", stoji u odgovoru.

Takođe se navodi da su se tri sveštenika vratila sa lečenja, kao i da su oporavak nastavila u svojim domovima.

Pored vladike Milutina, koji je preminuo sa dijagnozom Covid-19, u KBC "Dragiša Mišović" u Beogradu je nedavno u 39. godini sa istom dijagnozom preminuo i veroučitelj iz Valjeva Predrag Jevtić.

Na pitanje N1 da li su i drugi službenici Eparhije valjevske testirani na virus korona, pošto je Covid-19 prisutan u njihovoj zajednici, u ovoj Eparhiji navode da svi sveštenici, kojima su stručna lica naložila određene mere poput izolacije i testiranja, postupaju prema njima.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.