Izvor: Radio 021, 11.Maj.2020, 08:52

Tiodorović: Građani se previše opustili, ne ponašaju se odgovorno i ne poštuju mere

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da su se građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna, jer je virus korona i dalje prisutan u društvu.

"Može se oceniti da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna zato što imamo prisustvo virusa i dalje i imamo lokalnu transmisiju, odnosno mogućnost da ljudi oboljevaju. Ocena da je virus oslabio je pogrešna", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Tiodorović za TV Pink.

On je naveo da je virus samo manje prisutan, jer ima daleko manje osoba koje ga mogu širiti.

"U novom Kliničkom centru u Nišu imamo 738 slobodnih postelja i samo 13 pacijenata koje su kovid pozitivne. U gerontološki centar je vraćeno više od 70 osoba, a pokriva ih 44 radnika što je dobra vest", ističe Tiodorović.

Prema njegovim rečima, daleko je manje pozitivnih, a cilj je da se spusti isppod pet odsto, dok je procenat sada u Nišu 2,5 do 3,2 odsto.

"Želja nam je da nema pozitivnih 28 dana. Poslednja dva dana su pokazala da se dobar deo stanovništva ne ponaša odgovorno i ne poštuje predviđene mere. Previše smo se opustili, u narednih sedam do 10 dana ćemo videti rezultat", rekao je Tiodrović.

Istakao je da su maske obavezne, a rukavice samo u određenim situacijama - u prodavnici i na pijaci.

Autor: Pink

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.