DR TIODOROVIĆ UPOZORIO NAROD: Potrebno nam je 28 dana za KONAČNU POBEDU

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2020, 09:13

DR TIODOROVIĆ UPOZORIO NAROD: Potrebno nam je 28 dana za KONAČNU POBEDU

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da su se građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna.

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da su se građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija zbog  i dalje nesigurna, jer je imao prisustvo korona virusa.

- Može se oceniti da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna zato što imamo prisustvo virusa i dalje i imamo lokalnu transmisiju, odnosno mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ljudi oboljevaju - navodi Tiodorović i dodaje da je ocena da je virus oslabio pogrešna.

On je naveo da je virus samo manje prisutan, jer ima daleko manje osoba koje ga mogu širiti.

- U novom Kliničkom centru u Nišu imamo 738 slobodnih postelja i samo 13 pacijenata koje su KOVID pozitivne. U gerontološki centar je vrećano više od 70 osoba, a pokriva ih 44 radnika što je dobra vest - ističe Tiodorović.

Prema njegovim rečima, daleko je manje pozitivnih, a cilj je da se spusti isped pet odsto, dok je procenat sada u Nišu 2,5 do 3,2 odsto.

- Želja nam je da nema pozitivnih 28 dana. Poslednja dva dana su pokazala da se dobar deo stanovništva ne ponaša odgovorno i ne puštuje predviđene mere. Previše smo se opustili, u narednih sedam do 10 dana ćemo videti rezultat - rekao je Tiodrović.

On je ukazao da u ukupnom broju obolelih 30 odsto mlađih od 60 godina.

Tiodorović je naveo da se sada Klinički centar u Nišu može pripremati za rad u normalnim uslovima.

- Žarište imamo samo u Leskovcu, iz "Jure" je 52 sa pozitivnim nalazom. Srećom reč je o mlađim ljudima - dodao je naš sagovornik i istakao da su maske obavezne,a rukavice samo u određenim situacija – u prodavnici i na pijaci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PREVIŠE STE SE OPUSTILI! Tiodorović upozorio: Videćemo rezultat u narednih 10 dana, situacija nesigurna!

Izvor: Kurir, 11.Maj.2020

Epidemiolog Bratislav Tiodorović smatra da su se građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.