Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jul.2020, 18:33

SzS traži podatke o svim uhapšenima na protestu, imenovanje novog Kriznog štaba i objektivnost RTS

Opozicija okupljena u Savezu za Srbiju (SzS) insistira na hitnom ispunjenju zahteva koji bi obezbedili zaštitu zdravlja građana i njihovog dostojanstva, među kojima je pre svega hitno puštanje neopravdano uhapšenih građana tokom protesta, saopšteno je danas.

SzS je zatražio podatke o svim uhapšenim kako bi mogli dobiti adekvatnu pravnu zaštitu, kao i informacije o stanju svih povređenih.

"Tražimo hitno imenovanje novog, depolitizovanog Kriznog štaba (za borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << protiv epidemije korona virusa), kome će ljudi verovati. Ovaj Krizni štab zbog dirigovanja njegovim odlukama od strane Aleksandra Vučića, izgubio je poverenje i mnogi njegovi članovi moraju da krivično odgovaraju", navodi SzS.

SzS je ponovio zahtev za utvrđivanje odgovornosti policijskih funkcionera, žandarmerijskih i drugih rukovodioca, "koji su primenili brutalnu silu nad građanima koji su iskazali svoj revolt zbog nezadovoljstva stanjem u državi".

SzS je pozvao javni medijski servis RTS da izveštava "o zahtevima i protestima pobunjenih građana objektivno, istinito i blagovremeno".

"Već peti dan građani protestuju tražeći da ne budu ponižavani režimskim lažima i ograničavanjem osnovnih građanskih sloboda. Zloupotreba epidemije je kap koja je prelila čašu. Mi ćemo, kao i do sada, i danas biti sa građanima na protestima i insistirati na ispunjavanju ovih zahteva", navodi Savez za Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Savez za Srbiju traži puštanje na slobodu uhapšenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2020

Savez za Srbiju zatražio je danas puštanje na slobodu uhapšenih na protestima u Beogradu i podatke o svim uhapšenim kako bi mogli da dobiju pravnu zaštitu...Savez je u saopštenju ponovio zahtev za imenovanje novog, "depolitizovanog Kriznog štaba", uz ocenu da je sadašnji Krizni štab izgubio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.