Izvor: Radio 021, 10.Jun.2020, 10:03

Subotički lekar ima virus korona, zaražen dolazio na posao i radio carski rez

Kliničko-bolnički centar "Dr Dragiša Mišović" potvrdio je da je subotički lekar zaražen virusom Covid-19.

On je u tu beogradsku bolnicu primljen 6. juna sa znakovima infekcije.

Kako je potvrđeno u KBC "Dr Dragiša Mišović", pacijent iz Subotice primljen je u tu zdravstvenu ustanovu u "dobrom opštem stanju, stabilan, afebrilan, sa dobrom saturacijom na niskom protoku".

"PCR test od 8. juna je Covid-19 pozitivan. Za 11. jun planiran je kontrolni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << RTG snimak i mogući transfer na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Srbije do kraja nedelje, zbog prestanka statusa kovid-bolnice naše ustanove", stoji u obaveštenju koje je redakcija Slobodne Subotice dobila od KBC "Dr Dragiša Mišović".

Taj portal je ranije preneo da je načelnik odeljenja ginekologije i akušerstva subotičke bolnice dolazio na posao iako je imao vidne znakove oboljenja, pri čemu nije bio izolovan.

"Prema svedočenjima više kolega, 27. maja je čak uradio dva carska reza. U isto vreme, njegovo odeljenje je zatvoreno zbog toga što je u međuvremenu zaraženo troje pripadnika osoblja odeljenja za ginekologiju i akušerstvo, kao i više trudnica i porodilja, od kojih se najmanje jedna nalazi na intenzivnoj nezi u Novom Sadu", naveo je portal.

Dodaje se da se trudnice iz Subotice upućuju u porodilišta u okolnim gradovima.

Portal je preneo i da je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban u petak rekao da u bolnici nema obolelih, dok su iz bolnice odmah potom saopštili da je troje zaposlenih obolelo, ali broj obolelih trudnica i porodilja nije saopšten.

Udruženje građana "Slobodan grad" tim povodom zatražilo je ostavku direktora Opšte bolnice u Subotici Slobodana Puškara kao i gradonačelnika Bogdana Labana.

Autor: Beta, Slobodna Subotica

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Subotica

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.