Izvor: Radio 021, 30.Jun.2020, 21:14

Studenti traže dodatni ispitni i rok za polaganje prijemnog ispita zbog korona virusa

Grupa studenata iz tima organizacije "Kreni promeni" saopštila je danas da zahteva da se omogući dodatni ispitni rok za studente, kao i dodatni rok za polaganje prijemnog ispita za sve srednjoškolce koji ne mogu da polažu zbog infekcije korona virusom ili zbog toga što se nalaze u samoizolaciji.

Zbog toga, studenti su pokrenuli i onlajn peticiju koja je upućena ministru prosvete Mladenu Šarčeviću i rektorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << univerziteta u Srbiji.

"Ministarstvo je najavilo sastanak povodom rešavanja problema prijemnih ispita, ali insistiramo da se zajedno sa rektorima svih univerziteta u Srbiji nađe rešenje i povodom ispitnih rokova za postojeće studente. U supronom budući akademski građani ne svojom krivicom mogu trpeti štetne posledice koji pogađaju njihovu karijeru, ali i materijalni status njih i njihovih roditelja", navodi se u saopštenju.

Studenti koje je podržalo i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti istakli su da će inače studenti i srednjoškolci usled propuštenih rokova i prijemnog ispita ostati u nezavidnoj poziciji i bez budžetskih mesta.

"Ne želimo u ovim teškim momentima da ni jedan roditelj pati jer ne može detetu da plati školovanje, a šansa za budžetskim finansiranjem je izgubljena ne studentovom krivicom. Mladim akademcima je neophodno obezbediti priliku da se bore za svoja mesta, ali i ukazati im poverenje i brigu, a to je jedini put nade za zemlju iz koje 50.000 mladih godišnje odlazi", dodaje se u saopštenju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.