Izvor: Luftika.rs, 30.Okt.2020, 18:39

Statistika šta Srbi misle o koroni, Vučiću, vakcinama i Kriznom štabu ubojitija je od kovida

Preporuku lekara da se vakcinišu zbog virusa korona poslušalo bi 46% građana Srbije, a 6% bi to učinilo ako preporuči šef države Aleksandar Vučić, dok se 31% ne bi vakcinisalo ni pod kojim uslovima, rečeno je danas prilikom predstavljanja Demostatovog istraživanja javnog mnjenja o kovidu-19.
Korona nije samo medicinski, već i politički problem, na čemu političari insistiraju, izjavio je istraživač Demostata >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Srećko Mihailović, a preneo portal Nova.
Prema njegovim rečima, 44% građana Srbije nema poverenje u lekare i nauku, a 39% u Vučića.
Medijima veruje samo 19% građana, a Kriznom štabu za borbu protiv pandemije ne veruje više od trećine, izjavio je Mihailović.
On je ocenio da su to “ubistveni podaci, koji ubijaju gore nego korona”.
Mihailović je naglasio da pandemija ne ugrožava samo zdravlje ljudi, već dovodi i do gubitka posla i smanjenja plate.
Virus je doveo do gubitka posla 7% zaposlenih u državnom sektoru i 29% u privatnom. Zato je normalno što ljudi žele da budu među 800.000 zaposlenih u državnom sektoru, izjavio je Mihailović.
Rezultati istraživanja pokazuju da 18% građana nije zabrinuto zbog mogućnosti da se zaraze.
Samo 57% građana smatra da nije istina da nas mačke mogu spasiti od korone, dok 4% misli da su rakija i beli luk lek protiv virusa, rekao je Mihailović.
Vakcinaciju želi 52%, izjavio je Mihailović, uz ocenu da je to porazan rezultat i pokazatelj nepoverenja u medicinu i nauku.
Rezultati istraživanja pokazuju da 54% građana poštuje fizičku distancu, dok dve trećine nose zaštitne maske u prostoru sa mnogo ljudi.
Mladi poslanik jasno i glasno rekao da je Parlament Srbije podrška Aleksandru Vučiću

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Demostat: Građane Srbije naviše plaši koronavirus

Izvor: VOA, 30.Okt.2020

Građane Srbije najviše zabrinjava i plaši pandemija virusa Kovid-19 - svakom četvrtom ispitaniku koronavirus je upravo najveći razlog za zabrinutost za strah, a slede zatim strah od pada standarda i gubitka posla. Kako je još pokazalo istraživanje agencije Demostat, pandemija koronavirusa nije...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.