Izvor: JUGpress.com, 01.Jul.2020, 08:54

Štab za vanredne situacije u Vlasotincu doneo zaključke i preporuke

VLASOTINCE

Na večerašnjoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Vlasotince doneti su zaključci i preporuke, sa ciljem da se spreči dalje širenje epidemije korona virusa, saopšteno je posle te sednice.

“Na teritoriji opštine, prema podacima Zavoda za javno zdravlje, od 19. juna do danas registrovane su dve osobe zaražene korona virusom i obe se nalaze na kućnom lečenju.

Dom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zdravlja je, nakon stišavanja epidemije početkom juna bio u obavezi da vrati testove referentnom zavodu, tako da se u ovoj ustanovi za sada ne rade PCR testiranja, već samo serološki testovi.

Opštinski štab će, zaključeno je, zatražiti od Republičkog štaba da se PCR testovi ponovo rade i u vlasotinačkom Domu zdravlja.

U poslednjih 10 dana broj pacijenata u covid ambulanti kretao se između 25 i 40 dnevno, a danas su četiri pacijenta iz Vlasotinca hospitalizovana u Leskovcu.Covid ambulanta u Vlasotincu, inače, radi 24 sata.

U svim zatvorenim prostorima u javnim preduzećima i ustanovama štab je doneo meru obaveznog nošenja maski. Ispred preduzeća i ustanova obavezne su dezo barijere i merenje telesne temperature. Obavezna je i dezinfekcija ruku pri ulasku u javne prostorije.

Ekipe JKP Vodovod od danas će vršiti pojačanu dezinfekciju javnih površina sa težištem na prilazima Domu zdravlja i objektima predškolske ustanove.

Štab preporučuje nošenje zaštitnih maski u prodavnicama, trgovinskim centrima i javnom prevozu. Preporuka je i da se izbegava okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru, da se prostori provetravaju redovno i da se dezinfikuju radne površine.

Građanima se preporučuje držanje fiziče distance u odnosu na druge, redovno pranje ruku toplom vodom i sapunom i dezinfekcija nakon pranja. Štab preporučuje i da se ne koriste zajedničke prostorije za odmor, rekreaciju i organizovanu ishranu.

Štab će pratiti situaciju i u skladu sa procenom, kao i u skladu sa stavovima Republičkog kriznog štaba, preduzimaće dodatne preventivne i operativne mere, rekao je komandant štaba i predsednik opštine Zoran Todorović”, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.