Špan: Nema fundamentalnih prepreka za rusku i kinesku vakcinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2021, 08:46

Špan: Nema fundamentalnih prepreka za rusku i kinesku vakcinu

Nemački ministar zdravlja Jens Špan nagovestio je da bi vakcine protiv korona virusa iz Kine i Rusije mogle da se koriste u Evropskoj uniji, kako bi se prevazišao trenutni nedostatak doza.

"Ako su sigurne i efikasne, vakcina mogu da pomognu u suočavanju sa pandemijom, bez obzira na to u kojoj se zemlji proizvode”, rekao je Špan za Frankfurter algemajne cajtung, dodajući da vakcine mora mora da odobri Evropska agencija za lekove ( EMA).

Naveo je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne vidi fundamentalnu prepreku za upotrebu kineskih i ruskih vakcina protiv korona virusa.

Španova izjava o kineskim i ruskim vakcinama dolaze nekoliko dana nakon što je priznao da se Nemačka suočava sa manjkom vakcina koji bi mogao da se nastavi bar do aprila, navodi Dojče vele.

Rusija je u petak najavila da će u drugom kvartalu moći da EU isporuči 100 miliona doza vakcine Sputnik V, što će omogućiti vakcinaciju oko 50 miliona ljudi, a zahtev za odobrenje vakcine već je podnet EMA.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.