Smrtnost u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu veća je 10 puta u odnosu na ostatak Srbije

Izvor: SandzakPress.net, 27.Jul.2020, 12:45

Smrtnost u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu veća je 10 puta u odnosu na ostatak Srbije

Prema dostupnim informacijama koje dolaze od zvaničnih institucija, smrtnost u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, veća je 10 puta u odnosu na ostatak Srbije. Zvanični podaci ministarstva zdravlja govore da zaključno sa poslednja 24 sata u Srbiji  je umrlo 534 lica, dok je od tog broja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru umrlo 102 i to prema podacima Štaba za vanredne situacije ovog grada. U ove podatke nisu ubrojane stotine žitelja Novog Pazara, Sjenice i Tutina koji su od >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << korona virusa umirali u drugim zdravstvenim ustanova, u svojim kućama ili im prije smrti nije potvrđeno prisustvo virusa u organizmu. I pored toga ovi podaci pokazuju da je skoro jedna petina umrlih u Srbiji  iz ova tri grada. Iz popisa stanovništva iz 2011. godine u Srbiji živi nešto više od sedam miliona ljudi, od tog broja  u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu živi oko 200.000 stanovnika. Ako uzmemo u obzir da je na 200.000 stanovnika u ove tri opštine umrlo 102 osobe, a u ostatku Srbije 432 na više od sedam miliona stanovnika, znači da smrtnost u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu je veća za 10 puta. Izvor: A1 The post Smrtnost u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu veća je 10 puta u odnosu na ostatak Srbije appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

U Novom Pazaru opet ima smrtnih slučajeva

Izvor: B92, 28.Jul.2020, 11:59

Novi Pazar -- Za poslednja 24 sata u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminule su tri osobe inficirane koronavirusom...U toj zdravstvenoj ustanovi, koja je proglašena za Regionalni kovid-centar, trenutno je hospitalizovano 118 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratorima, a petoro na visokoprotočnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.