Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Mar.2020, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat SAD usvojio paket pomoći u borbi protiv korona virusa

Senat američkog Kongresa usvojio je sinoć ogromnom većinom ekonomski paket pomoći u iznosu od dve hiljade milijardi dolara čija je svrha umanjivanje ekonomskih posledica korona virusa u SAD.

Predlog je podržalo 96 od 100 članova Senata, a glasova protiv nije bilo, prenosi Glas Amerike.

Nakon Senata, u kome većinu čine republikanci, potrebno je da predlog usvoji i Predstavnički dom, u kom većinu čine demokrate, koji bi trebalo da zaseda u petak u ujutru. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Da bi stupio na snagu potrebno je da dokument, posle usvajanja u oba doma, potpiše predsednik SAD Donald Tramp.

Paketom ekonomske pomoći predviđen je fond od 500 milijardi dolara za ugroženu industriju i gotovo tolika suma novca od koje će američkim domaćinstvima direktno biti uplaćeno do 3.000 dolara.

U Americi je do sada od korona virusa umrlo više od 1.000 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JOŠ DVA KORAKA DO POMOĆI OD 2.000 MILIJARDI DOLARA Američki Senat usvojio ekonomski paket podrške

Izvor: Blic, 26.Mar.2020

Članovi američkog Senata usvojili su jutros ekonomski paket pomoći u iznosu 2.000 milijardi dolara, sa ciljem umanjivanja ekonomskih posledica virusa korona u SAD.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.