Sedam mrtvih u nemirima u Bogoti posle smrti taksiste mučenog u pritvoru

Izvor: Beta, 11.Sep.2020, 00:10

Sedam mrtvih u nemirima u Bogoti posle smrti taksiste mučenog u pritvoru

Sedam osoba je poginulo u glavnom gradu Kolumbije u sukobima gradjana i policije koji su počeli posle smrti muškarca u pritvoru.Gnevni gradjani su zapalili više gradskih autobusa u Bogoti i počeli da uništavaju policijske stanice, sukobljavajući se s policajcima.Talas nasilja počeo je juče zbog snimka dva policajca dok muče 43-godišnjeg taksistu Havijera Ordonesa aparatom za elektroškove a on ih moli da prestanu.Ordones je kasnije umro u bolnici, a uhapšen je bio zbog kršenja pravila socijalnog distanciranja uvedenih radi suzbijanja korona virusa.Taj incident je u prvi plan stavio dugotrajne tenzije zbog policijske prekomerne upotrebe sile.Vlasti su danas saopštile da je u nemirima oštećeno čak 56 policijskih stanica, da je osam autobusa izgorelo i da je povredjeno ili ranjeno 175 civila, od kojih je 66 mecima.Poginuli su uglavnom mladi, a najmladja žrtva je jedan 17-godišnjak.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sedam mrtvih u nemirima u Bogoti posle smrti čoveka uhapšenog jer nije držao distancu

Izvor: Radio 021, 11.Sep.2020

Sedam osoba je poginulo u glavnom gradu Kolumbije u sukobima gradjana i policije koji su počeli posle smrti muškarca u pritvoru...Gnevni gradjani su zapalili više gradskih autobusa i počeli da uništavaju policijske stanice, sukobljavajući se s policajcima...Talas nasilja počeo je juče zbog snimka...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.