Saliven: Kina da dozvoli istragu o kovidu ili sledi izolacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 08:20

Saliven: Kina da dozvoli istragu o kovidu ili sledi izolacija

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD, Džejk Saliven, izjavio je da će se Kina suočiti sa "međunarodnom izolacijom", ukoliko ne sarađuje tokom daljih istraga o utvrđivanju porekla korona virusa.

Saliven je pohvalio predsednika SAD DŽozefa Bajdena što je poručio kolegama iz grupe G7 da "pritisnu" Kinu, kako bi dozvolila otvorenu istragu o poreklu pandemije, preneo je "Foks njuz".

"Ono što je Bajden uradio u Evropi prošle nedelje se zove okupljanje demokratskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sveta sa zajedničkim glasom po ovom pitanju, prvi put otkako je izbila pandemija. Bivši predsednik Tramp nije mogao to da uradi, a Bajden jeste. Okupio je G7 kako bi svi podržali izjavu u kojoj se navodi da Kina mora da dozvoli istragu na njenoj teritoriji", rekao je Saliven.

Američki savetnik za nacionalni bezbednost je kazao da Kina ima dva izbora - ili da dozvoli, na razuman način, istražiteljima da urade pravi posao i shvate odakle je došao korona virus, ili će se suočiti sa međunarodnom izolacijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saliven preti Kini: Da dozvoli istragu o kovidu ili sledi međunarodna izolacija

Izvor: Blic, 21.Jun.2021

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven izjavio je da će se Kina suočiti sa "međunarodnom izolacijom", ukoliko ne sarađuje tokom daljih istraga o utvrđivanju porekla korona virusa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.