Dat im je ultimatum

Izvor: B92, 21.Jun.2021, 07:24

Dat im je ultimatum

Savetnik za bezbednost američkog predsednika izjavio da Kina mora da dozvoli još jednu međunarodnu istragu o poreklu koronavirusa na svojoj teritoriji.

"Kina ima izbor, ili da dozvoli još jednu istragu koju bi predvodila SZO, ili da bude izolovana od strane svetske zajednice", izjavio je Džejk Salivan.

On je to upozorenje izneo tokom intervjua za američku TV mrežu Foks njuz.

Upitan da li će i američki predsednik Džo Bajden insistirati na drugoj međunarodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istrazi o poreklu koronavirusa u Kini, odnosno na tome da ona bude nezavisna, Saliven je odgovorio da je o tome bilo reči na nedavnom samitu G7 i da je Bajden "ubedio" svoje sagovornike da Kina mora da se "pritisne".

Pekingu je, tvrdi Salivan, dat ultimatum, ili da se povinuje zahevima i dozvoli istraživačima pravi rad kako bi se otkrilo odakle stvarno dolazi kovid-19, ili da se suoči sa izolacijom međunarodne zajednice, prenela je Raša tudej.

Trebalo bi napomenuti i da ovaj novi zahtev da se u Kini ponovo sprovede istraga o poreklu koronavirusa stiže nakon otkrića da su se prvi slučajevi obolelih koji su imali simptome poput onih koje imaju zaraženi kovidom-19 pojavili znatno pre izbijanja pandemije u laboratoriji u Vuhanu.

Međutim, postoje i istraživanja sprovedena u SAD, a po kojima je vrlo verovatno da je virus na američkom tlu bio prisutan takođe pre zvaničnog proglašenja pandemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RT: Kina mora da dozvoli drugu međunarodnu istragu porekla koronavirusa ili da se suoči sa izolacijom, kaže Bajdenov savetnik za bezbednost

Izvor: Vostok.rs, 21.Jun.2021

Kina ima izbor da popusti zahtevu zapadnih sila i dozvoli još jednu istragu koju vodi Svetska zdravstvena organizacija (SZO) o poreklu koronavirusa ili da je izoluje međunarodna zajednica, upozorio je savetnik američkog predsednika za bezbednost Džejk Salivan. On je uputio strogo upozorenje Kini...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.