SZO odobrila vakcinu Sinofarm za hitnu upotrebu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2021, 17:52

SZO odobrila vakcinu Sinofarm za hitnu upotrebu

Svetska zdravstvena organizacija odobrila je vakcinu kineskog proizvođača lekova Sinofarm protiv koronavirusa za hitnu upotrebu.

Ova vakcina, jedna od dve kineske koje su već date stotinama miliona ljudi u Kini i inostranstvu, ujedno je i prva vakcina protiv koronavirusa koju je odobrila SZO, a koja nije razvijena na Zapadu, prenosi Rojters.

Takođe, SZO je prvi put dala odobrenje za hitnu upotrebu jednoj kineskoj vakcini protiv neke infektivne bolesti.

Činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se Sinofarmova vakcina našla na spisku vakcina za hitnu upotrebu SZO predstavlja signal nacionalnim regulatornim telima da je ona efikasna i bezbedna i omogućiće će da bude uključena u sistem Kovaks, globalni program namenjen siromašnim zemljama.

SZO je dosad dala odobrenje za hitnu upotrebu vakcina protiv kovida 19 koje su razvile kompanije Fajzer/Bionteh, AstraZeneka, Dzonson i Džonson i Moderna.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SZO odobrila Sinofarm vakcinu

Izvor: Danas, 07.Maj.2021

Svetska zdravstvena organizacija (DZO) danas je odobrila vakcinu protiv korona virusa kineskog proizvođača Sinofarm.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.