SZO UPOZORAVA: Ukoliko nas pogodi DRUGI TALAS korona virusa, zdravstveni sistemi PUCAĆE po šavovima

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 15:59

SZO UPOZORAVA: Ukoliko nas pogodi DRUGI TALAS korona virusa, zdravstveni sistemi PUCAĆE po šavovima

Korona virus verovatno stiže ponovo po završetku leta?

Korona virus će se ponovo pojaviti kada se završi leto gotovo da su sigurni stručnjaci za zarazne bolesti, ali ne znaju koliko će biti ozbiljna situacija.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ponudila je sumornu hipotezu o tome kako bi narednih nekoliko meseci korona virus mogao da izgleda.

Dok još uvek živimo u vreme prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << talasa pandemije, a slučajevi i dalje rastu, infekcije bi mogle naglo i značajno da skoče bilo kada.

- Možda dođe do drugog talasa na ovaj način - rekao je Majk Rajan, izvršni direktor Svetske zdravstvene organizacije u ponedeljak.

Novi vrhunac zaraze značio bi nagli skok u slučajevima, koji bi mogli ponovo da preopterete zdravstvene sisteme i eventualno izazovu veći broj smrtnih slučajeva.

Drugi vrhunac bi mogao biti gori od prvog, a da li će na jesen doći do porasta slučajeva zavisi od toga šta sada radimo.

U scenariju drugog vrhunca, slučajevi korona virusa pojavili bi se oštro i brzo sve dok ne dostignu novi maksimum, verovatno nakon perioda u kome je stopa infekcije bila prilično stabilna.

U drugom talasu, infekcije se mogu postepeno razvijati i pogoditi različite regione sveta u različito vreme.

Tokom drugog vrhunca mogao bi biti zaražen korona virusom mnogo veći broj ljudi u isto vreme, tokom sezone gripa, što bi dovelo da velikog pritiska na zdravstvene sisteme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MRAČNA PROGNOZA SZO Korona virus verovatno stiže ponovo po ZAVRŠETKU LETA?

Izvor: Blic, 28.Maj.2020

Korona virus će se ponovo pojaviti kada se završi leto gotovo da su sigurni stručnjaci za zarazne bolesti, ali ne znaju koliko će biti ozbiljna situacija.

Nastavak na Blic...

SZO: Moguć drugi talas virusa korona nakon leta

Izvor: Radio 021, 28.Maj.2020

Stručnjaci za zarazne bolesti navode da je postoji mogućnost da se korona virus ponovo pojavi po završetku leta, ali ne znaju koliko će biti ozbiljna situacija...Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ponudila je sumornu hipotezu o tome kako bi narednih nekoliko meseci korona virus mogao da izgleda...Dok...

Nastavak na Radio 021...

Najam aviona u vreme pandemije Korona virusa

Izvor: PutujSigurno.rs, 29.Maj.2020, 14:26

Nakon gotovo dva meseca u kojima je svet potpuno stao, većina zemalja počela je ponovo otvarati svoje granice. Evo kako možete putovati avionom a opet biti sigurni da će sve proteći u najboljem redu.

Nastavak na PutujSigurno.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.