SZO: Malo je verovatno da korona može uskoro da se iskoreni

Izvor: B92, 11.Jul.2020, 09:15

SZO: Malo je verovatno da korona može uskoro da se iskoreni

Malo je verovatno da će koronavirus u skoro vreme biti iskorenjen, izjavio je predstavnik Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Majk Rajan.

"Trenutno je vrlo mala verovatnoća da će virus biti eliminisan. Postoje vrlo posebna okruženja u kojima se to može dogoditi, npr. ostrvske države, ali čak i one rizikuju ponovni uvoz virusa", rekao je Rajan sinoć novinarima u Ženevi.

On je podsetio na primer Danske, koja je skoro iskorenila virus, ali je on opet došao iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inostranstva.

"Dakle, uvek postoji rizik", rekao je Rajan, prenosi Rojters.

Iz SZO je ranije danas saopšteno da su njeni stručnjaci otputovali u Kinu kako bi organizovali istragu o poreklu novogkorona virusa koji je izazvao globalnu pandemiju.

Dva naučnika iz SZO radiće sa kineskim kolegama kako bi odredili obim i smer istrage, rekla je ranije danas portparolka SZO Margaret Heris na brifingu za novinare u Ženevi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.