SVI GRAĐANI TESTIRANI: Slovenci optimističniji u pogledu budućeg toka epidemije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 16:54

SVI GRAĐANI TESTIRANI: Slovenci optimističniji u pogledu budućeg toka epidemije!

Slovenci su optimističniji u pogledu budućeg toka epidemije i iskazuju veće poverenje u vladu, pokazuje nedavna anketa agencije za istraživanje javnog mnjenja Valikon.

Istovremeno se čini da drugi talas korona virusa izaziva nešto manje zabrinutosti u poređenju sa prvim talasom.

U poslednje dve nedelje udeo onih koji više veruju vladi u tome što preduzima da bi sprečila širenja virusa povećao se sa 19 na 25 odsto, pokazalo je istraživanje Valikona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Udeo onih koji veruju vladi u potpunosti je ostao isti u odnosu na istraživanje urađeno sredinom oktobra i iznosi 11 procenata, a isto važi i za udeo onih koji uopšte ne veruju vladi, a koji je 33 odsto.

Valikon beleži porast pesimizma među Slovencima od avgusta, međutim, najnovija anketa pokazuje da je udeo onih koji misle da se situacija pogoršava opao sa 91 na 67 procenata.

Istovremeno istraživanje Aragona je pokazalo da se strah od zaraze smanjio i da se širenje Kovid-19 smatra manje ozbiljnim u poređenju sa prvim talasom.

Ukupno 41 odsto građana je zabrinuto zbog epidemije, u poređenju sa 51 odsto u martu.

Širenje epidemije smatra veoma ozbiljnim 65 odsto građana, što je smanjenje u poređenju sa 73 procenata tokom prvog talasa.

Oko 36 odsto se plaši da se zarazi od korona virusa, dok je u martu ta brojka iznosila 44 procenata.

Onlajn istraživanje Valikona sporvedeno je od 30. oktobra do 1. novembra na uzorku od 534 osoba, dok je istraživanje Aragona sprovedeno od 29. oktobra do 1. novembra na uzorku od 1.121 osobe.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slovenci optimističniji u pogledu budućeg toka epidemije

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Nov.2020

LJUBLJANA - Slovenci su optimističniji u pogledu budućeg toka epidemije i iskazuju veće povjerenje u Vladu, pokazuje nedavna anketa agencije za istraživanje javnog mnjenja Valikon.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.