BAJDEN U PROBLEMU: Najnovije istraživanje pokazalo - šanse za pobedu naglo pale!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2020, 19:25

BAJDEN U PROBLEMU: Najnovije istraživanje pokazalo - šanse za pobedu naglo pale!

Pogledajte šta se dogodilo

Šanse Džoa Bajdena da pobedi na izbornom koledžu smanjile su se na 89,2 odsto, prema najnovijem izbornom modelu predviđanja izbora "FiveThirtyEight", sa 90 odsto 2. novembra. Predviđa se da će osvojiti 350 od 538 izbornih glasova.

Model je procenio šanse Donalda Trampa na 10,4 odsto, u odnosu na 9,6 odsto 2. novembra. Prema prikazivanju modela 3. novembra, Tramp je imao 2,6 odsto šanse da pobedi na narodnom glasanju, u poređenju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Bajdenovim 97,4 odsto.

Nacionalni prosek javnog mnjenja za Trampa dostigao je 43,4 odsto 3. novembra, nepromenjen od 2. novembra. Bajdenov nacionalni prosek glasanja dostigao je 3. novembra 51,8 odsto, isto koliko i 2. novembra.

"FiveThirtyEight" je tačno predvideo da će Hilari Klinton pobediti na narodnom glasanju, ali je promašio sa prognozom Elektorskog koledža.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.