STIŽU SJAJNE VESTI ZA CEO SVET! Vakcina protiv južnoafričkog soja virusa korona do jeseni

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2021, 15:55

STIŽU SJAJNE VESTI ZA CEO SVET! Vakcina protiv južnoafričkog soja virusa korona do jeseni

Profesorka Gilbert je za BiBiSi izjavila da vakcini ne treba mnogo vremena da se adaptira na promene, a istraživači već rade na novoj verziji vakcine kako bi napravili jači imuni odgovor na mutirani tip kovida iz Južne Afrike.

Nova vakcina koja može da se uspešno izbori sa južnoafričkim sojem kovida, mogla bi da se pojavi do jeseni, rekla je danas vođa tima koji je napravio vakcinu Univerziteta Oksford i AstraZeneke, Sara Gilbert.

Ova informacija je došla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nakon studije, još nepotpune, u kojoj se navodi da AstraZeneka/Oksford vakcina pruža slabiju zaštitu od južnoafričkog soja, ali i dalje štiti osobe da ne dobiju teži oblik kovida.

List Independent dodaje da je ministar zdravlja Velike Britanije Met Henkok apelovao na kompanije sa više od 50 zaposlenih, koji moraju da dolaze na radna mesta, da se prijave za brze antigen testove.

Vlada se nada da će "normalizovati testiranja na radnim mestima, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru", kako bi registrovala što više asimptomatskih slučajeva kovida.
Pogledaj vesti o: Coronavirus,   Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oksford: Stiže vakcina protiv južnoafričkog soja

Izvor: B92, 07.Feb.2021

Nova vakcina koja može da se uspešno izbori sa južnoafričkim sojem kovida, mogla bi da se pojavi do jeseni, rekla je danas vođa tima koji je napravio vakcinu Univerziteta Oksford i AstraZeneke, Sara Gilbert...Profesorka Gilbert je za BBC izjavila da vakcini ne treba mnogo vremena da se adaptira...

Nastavak na B92...

Stručnjaci SZO danas razmatraju vakcinu AstraZeneke

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2021, 11:27

Stručnjaci Svetske zdravstvene organizacije (SZO) razmatraće danas antikovid vakcinu AstraZeneke i univerziteta Oksford pošto se dovodi u pitanje njena efikasnost za starije i protiv južnoafričkog soja virusa, zbog čega je u Južnoj Africi čak prekinuto vakcinisanje tom vakcinom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.