STIŽU MERE ZA NASTAVNIKE I ĐAKE! Održan sastanak o novim propisima pod kojim će deca ići na nastavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2020, 15:51

STIŽU MERE ZA NASTAVNIKE I ĐAKE! Održan sastanak o novim propisima pod kojim će deca ići na nastavu

U poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 9.922 osobe, njih 276 je pozitivno, a preminulo je pet osoba

Tokom današnjeg dana, doktorka Darija Kisić Tepavčević i ostali članovi Kriznog štaba imali su sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom Mladenom Šarčevićem o predstojećem polasku dece u školu i merama koje treba doneti kako bi se nastava odvijala bezbedno po decu i njihove nastavnike.

-Početkom sledeće nedelje biće poznat >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << konkretan plan rada osnovnih i srednjih škola u Sbiji - najavila je na današnjoj pres kofnerenciji Kiznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Darija Kisić Tepavčević.

Kako je rekla, Krizni štab je danas razgovarao upravo sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem o najboljem modelu za početak nove školske godine za osnovce i srednjoškolce.

- Imali smo danas sastanak koji se odnosio na pravljenje najoptimalnijeg modela školske nastave za decu koja pohađaju osnovne i srednje škole. Uzeti su u obzir iskustva i rezultati tokom prethodne školske godine u vreme pandemije, ali i drugih zemalja koje su se našle u istoj situaciji. Imamo jasne smernice, ostalo je još par elemenata da se se usaglasi, ali početkom sledeće nedelje znaćemo sve detalje i kompletan plan rada škola. Svi ćete biti obavešteni o tehničkim pitanjima na početku sledeće nedelje - istakla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut", na respiratorima u zdravstvenim ustanovama širom zemlje nalazi se 118 pacijenata. To je neznatan pad u odnosu na juče, kada smo imali 120, što je takođe brojka koja i dalje upozorava na opasnost od korona virusa.

U Republici Srbiji je do 15 časova 7. avgusta 2020. godine registrovano ukupno 27.608 potvrđenih slučajeva kovid-19. Hospitalizovano je 230 osoba, a otpušteno 382 pacijenta. Do danas je u Republici Srbiji testirano  ukupno 733.059 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 626.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.