SREDNJE ŠKOLE OD DANAS ONLAJN: Da li će se đaci sledeći ponedeljak ponovo vratiti u klupe?

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 10:18

SREDNJE ŠKOLE OD DANAS ONLAJN: Da li će se đaci sledeći ponedeljak ponovo vratiti u klupe?

Ministar Ružić najavio da će ova odluka o prelasku na onlajn nastavu biti ponovo razmotrena tokom ove nedelje od strane Kriznog štaba

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić izjavio je danas da je odluka da srednjoškolci pređu na onlajn nastavu od 8. do 12. marta jedna od mera koja treba da pomogne da se spreči dalje širenje korona virusa.

Ružić je rekao da je plan da do petka nastava bude onlajn u srednjim školama, a za kasnije će se videti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer u toku sedmice biti održane dve sednice Kriznog štaba.

On je naveo da je procenat zaraženih među zaposlenima u školama dva odsto i naglasio da broj zaraženih u školama nije alarmantan, mada je u povećanu od Sretenja, 15. februara.

Ružić je ponovio da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transimisije korona virusa i da pojedina deca očigledno bivaju zaražena negde van nastave, bilo da prisustvuju žurkama ili sede u kafićima.

Ukazao je i da je potrebno naći balans između očuvanja zdravlja i ekonomije i ocenio da je frapantna neodgovornost ne malog dela građana koji prave žurke i doprinose da se zaraza širi.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija: Srednje škole do 12. marta onlajn

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Mar.2021

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić izjavio je kako je odluka da srednjoškolci pređu na onlajn nastavu od 8. do 12. marta jedna od mera koja treba da pomogne da se spreči dalje širenje korona virusa. Ružić je, gostujući na TV Prva, rekao kako je plan da do petka, 12. marta, nastava bude onlajn...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ružić: Državna matura obezbediće pravednost i jednakost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021

Uvođenje državne mature treba da obezbedi veću pravednost i jednakost svih učenika koji stiču sertifikat o završenoj srednjoj školi ili se kvalifikuju na visokoškolske ustanove, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić...On je naveo da će postojeća neujednačenost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.