SRBIJA MOŽE DA SE HVALI ZAVIDNIM REZULTATIMA! U regionu nestabilna epidemiološka situacija, evo gde je NAJTEŽE

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2020, 19:11

SRBIJA MOŽE DA SE HVALI ZAVIDNIM REZULTATIMA! U regionu nestabilna epidemiološka situacija, evo gde je NAJTEŽE

Korona virus ne odustaje od borbe sa pacijentima

Region vodi borbu protiv COVID-19 virusa, najteža situacija je u Hrvatskoj, koja već danima unazad ne može da se izbori sa koronom, koja iz dana u dan u toj državi jača. Naša država, moglo bi se reći po pozitivnim "kovid rezultatima" zauzima zavidno mesto u regionu, sa stabilnom epidemiološkom situacijom.

Crna Gora

Ukupan broj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << trenutno aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 3448.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od poslednjeg preseka završile PCR analizu 749 uzorka na novi koronavirus.

U laboratorijama Instituta i drugim laboratorijama u državi koje sprovode PCR dijagnostiku na novi korona vurus, ukupno je registrovano 296 novopozitivnih slučajeva infekcije, najviše iz Pogdorice - 82, i Nikšića - 79.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 119 pacijenta.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 3.448.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 9.138.

Republika Srpska

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.822 slučaja virusa korona

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 sata registrovan 51 slučaj zaraze korona virusom.

Testirano je 446 laboratorijskih uzoraka, saopštio je Institut za javno zdravlje. Radi se o 31 muškoj i 20 ženskih osoba, od kojih je 12 mlađe, 32 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, osam osoba je iz Banjaluke, po pet iz Prijedora i Foče, četiri osobe su iz Bijeljine, po tri iz Gacka, Gradiške, Doboja, Zvornika, Novog Goražda, Prnjavora i Čelinca, po dvije su iz Višegrada i Laktaša i po jedna osoba je iz Broda, Kotor Varoša, Mrkonjić Grada i Pala.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.822 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 292 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Do sada se oporavilo ukupno 5.739 osoba, a testirano je ukupno 75.591 osoba.

Hrvatska

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj su registrovana 144 nova slučaja zaraze virusom koronavirusom i dve preminule osobe.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 1.894, saopštio je Štab civilne zaštite. Među njima je 278 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Od 25. februara ove godine zabeležen je prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabeleženo 15.136 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 255 preminulo. Do danas je ukupno testirano 267.297 osoba.

Ukupno se oporavilo 12.987 osoba, od toga 250 u posednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutno 9.822 osobe.

Severna Makedonija

U poslednjih 24 sata u Severnoj Makedoniji registrovano je 88 novozaraženih virusom kovid 19, dok je petoro pacijenata preminulo od posledice virusa korona, prenosi portal Plusinfo.

Od početka epidemije u toj zemlji registrovano je ukupno 14.084 obolelih od virusa korona.

Do sada je preminulo 705 pacijenata.

U ovom trenutku, aktivan broj slučajeva je 2.078.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Korona "divlja" u Crnoj Gori, a evo šta kaže dr Kon na pitanje da li će biti PONOVNOG ZATVARANJA GRANICA

Izvor: Blic, 24.Sep.2020, 06:24

Da, Crna Gora "gori". Ovaj put nisu izbori, nije formiranje Vlade u pitanju, već nešto mnogo ozbiljnije - epidemija korona virusa je ovde na vrhucu. Vrata do vrata sa Crnom Gorom stoji Srbija, trenutno jedina "oaza" u regionu koja je strahotu drugog pika nekako pregurala. Da li nam od prvog komšije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.