SPUTNJIK LAJT UVEO REVOLUCIJU U VAKCINE: Jedna doza efikasnija nego obe drugih vakcina, jednostavan za čuvanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 18:32

SPUTNJIK LAJT UVEO REVOLUCIJU U VAKCINE: Jedna doza efikasnija nego obe drugih vakcina, jednostavan za čuvanje

Sputnjik lajt je namenjen za ljude koji već imaju imunitet na koronu

Vakcina Sputnjik lajt protiv korona virusa može da se čuva šest meseci u zamrznutom obliku i mesec dana u tečnom obliku, saopštio je danas državni registar farmaceutskih proizvoda ruskog Ministarstva zdravlja.

Introducing a new member of the Sputnik family - a single dose Sputnik Light!

It’s a revolutionary >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 1-shot COVID-19 vaccine with the 80% efficacy - higher than many 2-shot vaccines.

Sputnik Light will double vaccination rates and help to handle epidemic peaks ✌️ pic.twitter.com/BCybe8yYWU

— Sputnik V (@sputnikvaccine) May 6, 2021

Napominje se da smrznutu vakcinu treba čuvati dalje od svetlosti na temperaturi koja nije viša od minus 18 stepeni Celzijusovih, dok tečnu verziju treba čuvati na temperaturi od 2 - 8 stepeni.

Vakcina Sputnik lajt povećava nivo antitela kod ljudi koji već imaju imunitet na korona virus, što sugeriše da bi vakcina mogla da se koristi za imunizaciju bivših pacijenata, rekao je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

Jedna doza, kako se navodi u saopštenju Gamaleje na tviter nalogu vakcine Sputnjik V, samo jedna doza Sputnjika lajt ima efikasnost 80 odsto protiv korona virusa, više nego dve doze drugih vakcina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sputnjik lajt - 6 meseci; može da se koristi i za imunizaciju bivših pacijenata

Izvor: B92, 07.Maj.2021, 08:20

Vakcina Sputnjik lajt protiv koronavirusa može da se čuva šest meseci u zamrznutom obliku i mesec dana u tečnom obliku, saopštio je državni registar farmaceutskih proizvoda ruskog Ministarstva zdravlja...Napominje se da smrznutu vakcinu treba čuvati dalje od svetlosti na temperaturi koja nije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.