Sputnjik lajt - 6 meseci; može da se koristi i za imunizaciju bivših pacijenata

Izvor: B92, 07.Maj.2021, 08:20

Sputnjik lajt - 6 meseci; može da se koristi i za imunizaciju bivših pacijenata

Vakcina Sputnjik lajt protiv koronavirusa može da se čuva šest meseci u zamrznutom obliku i mesec dana u tečnom obliku, saopštio je državni registar farmaceutskih proizvoda ruskog Ministarstva zdravlja.

Napominje se da smrznutu vakcinu treba čuvati dalje od svetlosti na temperaturi koja nije viša od minus 18 stepeni Celzijusovih, dok tečnu verziju treba čuvati na temperaturi od 2 - 8 stepeni.

Vakcina Sputnik lajt povećava nivo antitela kod ljudi koji već imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imunitet na koronavirus, što sugeriše da bi vakcina mogla da se koristi za imunizaciju bivših pacijenata, rekao je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.