SNIMCI IZ LAS VEGASA ZGROZILI SVET: Ispraznili 113 hotela, pogledajte gde su i pod kojim uslovima smestili BESKUĆNIKE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2020, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNIMCI IZ LAS VEGASA ZGROZILI SVET: Ispraznili 113 hotela, pogledajte gde su i pod kojim uslovima smestili BESKUĆNIKE (VIDEO)

U Las Vegasu zbog jednog slučaja zaraze virusom korona, zatvoreno je prenoćište za beskućnike koje je imalo oko 500 kreveta, pa su gradske vlasti prihvatilište za ljude bez doma otvorile - na parkiralištu.

Neverovatne fotografije betona na kojem su iscrtani kvadrati koji služe za socijalno distanciranje izazvale su bes na društvenim mrežama, ali gradski zvnaičnici se opravdavaju da su na raspolaganju i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << strunjače, ali da ih još nema dovoljno.

Beskućnici bi uskoro trebalo da budu prebačeni u jedno novootvoreno crkveno prihvatilište, ali će d otada morati da spavaju na betonu.

#LasVegas housing solution for homeless is a parking lot. When asked Tues if they’ve talked with casinos to utilize empty hotel rooms instead, City spokesman Jace Radke said they “will continue to evaluate how to meet the needs of the homeless population as we move forward.” pic.twitter.com/gMngOsYBXi

— Ben Brown (@bdbrown473) April 1, 2020

Las Vegas, kockarski glavni grad sveta, zbog koronavirusa zatvorio je svih 113 hotela u kojima ukupno ima oko 150.000 soba pa su neki korisnici društvenih mreža kritikovali grad što nije beskućnike na nekoliko dana smestio u jedan od hotela.

Las Vegas is turning open, concrete parking lots into temporary shelters for the homeless by painting spaces for them to sleep in. pic.twitter.com/PWiM5zVVbw

— AJ+ (@ajplus) March 31, 2020

Podsećamo, u Americi je najteže stanje, broji se više od 120.000 zaraženih osoba, dok je više dok američki predsednik Donald Tramp strahuje da bi moglo da umre više od 200.000 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.