Beskućnike parkirali: Odgovor vlasti na zatvoreno sklonište na udaru kritika FOTO

Izvor: B92, 31.Mar.2020, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beskućnike "parkirali": Odgovor vlasti na zatvoreno sklonište na udaru kritika FOTO

Gotovo nerealne scene iz Las Vegasa izazvale su kritike, mada se zvaničnici pravdaju da je krizna situacija. Beskućnici spavaju na prenamenjenom parkingu.

Za svakog beskučnika po jedan kvadrat. Ali ne metar kvadratni pod krovom, već su njim ograničeni te "parkirani", uokvirenom belom linijom pod vedrim nebom.

Vlasti Las Vegasa pravdaju se je u pitanju kritična situacija i da je ovo najbolja opcija nakon što je drugo sklonište sa 500 kreveta za beskućnike moralo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da buda zatvoreno usled zbog krize zbog koronavirusa, kada je jedan od beskućnika pokazalo se posle testa - pozitivan na novi virus.

Tokom vikenda vlasti u Las Vegasu morale su da pronađu dodatno mesto za spavanje u gradu u kom je veliki broj beskućnika.

Stoga su parking pretvorili u privremeno sklonište, navodeći da je razmak između korisnika od 1,8 m, prema federalnim preporukama za socijalno distanciranje.

Mnogi beli "boksovi" prekriveni su plavim podlogama da bi lakše bili očišćeni.

Fotografije sa lica mesta ipak pokazuju ljude koji spavaju jedno blizu drugog na zemlji, piše Gardijan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Las Vegas: Beskućnici na parkingu, zatvorili im sklonište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Mar.2020

Zvaničnici Las Vegasa pozvali su beskućnike da se smeste na parkingu, jer je zbog epidemije korona virusa zatvoreno sklonište za beskućnike zbog jednog muškarca pozitivnog na Covid-19...Za svakog beskućnika namenjen je po jedan kvadrat, odnosno jedno parking mesto, a vlasti su bile primorane da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.