SLEDE NOVI NAPADI: Islamska država upozorava da je korona virus BOŽIJA KAZNA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2020, 00:35

SLEDE NOVI NAPADI: Islamska država upozorava da je korona virus BOŽIJA KAZNA

Osoba koja je govorila predstavila se kao portparol te terorističke organizacije Abu Hamza al-Kuraiši

Islamska država navela je u audio poruci emitovanoj danas da je pandemija korona virusa "Božja kazna" za njene neprijatelje i zapretila novim napadima.

, ali njegov identitet nije potvrđen.

- Bog je svojom voljom poslao kaznu tiranima ovog vremena i njihovim sledbenicima. Zadovoljni smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zbog kazne koju vam je bog poslao - rekao je navodni portparol nasnimku objavljnom na sajtu Islamske države.

To je treća audio poruka Islamske države od kako je za novog lidera imenovan Abu Ibrahim al Hašemi al-Kuraiši, nakon što su američke specijalne jedinice u Siriji ubile Abu Bakra al-Bagdadija krajem prošle godine.

Borci te organizacije su pozvani da "svuda pripreme sve raspoložive snage i da budu što žešći prema božijim neprijateljima".

- Ne dozvolite da prođe nijedan dan a da im život ne učinite užasnim - rečeno je na snimku.

Govornik nije izneo šta bi mogle da budu mete, ali je spomenuo zemlje gde je ta grupa aktivna,kao što suŠirija i Irak, ali i zapadna Afrika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.