SJAJNE VESTI STIŽU IZ ČAČKA! Svi medicinari NEGATIVNI na korona virus

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 22:35

SJAJNE VESTI STIŽU IZ ČAČKA! Svi medicinari NEGATIVNI na korona virus

Očekuje se da će u subotu biti poslato dodatnih tridesetak uzoraka na Kovid-19.

Od 64 uzorkovana nalaza iz Čačka, obrađena u laboratoriji u Kraljevu, pet je pozitivno na Kovid-19, a 59 negativnih. Od toga je kod tri nove osobe potvrđeno prisustvo korona virusa, dok su preostale dve već bile zaražene, a kontrolni test je pokazao da još nisu izlečene, odnosno da je virus kod njih još uvek prisutan. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Dvoje novozaraženih su iz Čačka, od kojih jedan povratnik iz inostranstva koji je bio u kućnoj izolaciji. Infekcija je evidentirana i kod jedne žene iz Gornjeg Milanovca.

Uzorkom je bilo obuhvaćeno i 39 medicinskih radnika sa odeljenja ortopedije i laboratorijske službe čačanske bolnice, a ohrabrujuće je da je nalaz kod svih njih negativan.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 3. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.476 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 748 osoba od kojih je 305 pozitivno.

Hospitalizovano je ukupno 874 pacijenata, a na respiratoru je njih 81. Do 15 časova u Srbiji je ukupno testirano 5.756 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.