SITUACIJA U PIROTU SE POGORŠAVA IZ SATA U SAT: Drastičan rast novozaraženih od korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020, 10:49

SITUACIJA U PIROTU SE POGORŠAVA IZ SATA U SAT: Drastičan rast novozaraženih od korona virusa

Tri obolele osobe su hospitalizovane u KC Niš i u stabilnom su stanju, a na grudnom odeljenju Opšte bolnice trenutno se nalazi sedmoro obolelih.

Od testiranih 24 uzoraka, na teritoriji Pirotskog okruga, na virus korona pozitivno je 10, a za šest uzoraka ponavlja se analiza, saopštio je Zavod za javno zdravlje u Pirotu.

Od 10 novozaraženih, devet je iz Pirota, a jedan iz Bele Palanke, dok je povoljnija epidemiološka situacija u Babušnici i Dimitrovgradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gde poslednjih dana nema povećanja broja zaraženih.

Epidemiolozi iz Z ZJZ Pirot ukazuju da je situacija nepovoljna i da se pogoršava iz sata u sat, a ocenjuju da se situacija u Pirotu pogoršava i dodaju da je najveći broj pozitivnih na Covid 19 od početka epidemije upravo u tom gradu.

- Svakodnevno se povećava broj obolelih, što se vidi iz velikoj broja pregleda u kovid ambulanti. Poslednjih nekoliko dana obavi se oko 70 pregleda dnevno, od kojih je 80 odsto sumnji na kovid infekciju - navode u Zavodu.

Od početka epidemije na području Pirotskog okruga ukupno je laboratorijski potvrđeno 249 osoba, dok je za poslednjih mesec dana, od 10. juna do 11. jula registrovano 93 pozitivnih slučajeva.

U Zavodu ističu da među zaraženima ima i omladine i dece, a da je najveći broj zaraženih, oko 60 odsto, registrovan u starosnoj grupi od 30 do 60 godina.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.