Izvor: Luftika.rs, 11.Avg.2020, 11:11

Rusija registrovala prvu vakcinu protiv virusa korona

Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je da je u Rusiji registrovana prva vakcina protiv virusa korona.
– Koliko znam, jutros je, prvi put u svetu, registrovana vakcina protiv virusa korona – rekao je Putin na sastanku sa članovima vlade.
Predsednik je istakao da zna da vakcina deluje prilično efikasno, formira se stabilan imunitet i prošla >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je sve neophodne provere, prenosi Sputnjik.
Putin je rekao i da očekuje masovnu proizvodnju ruske vakcine protiv virusa korona u najskorije vreme.
– Nadam se da ćemo u najskorije vreme moći da pokrenemo masovnu proizvodnju i to je ono što je važno – masovna proizvodnja ovog leka. Tako da bi svi koji to žele, naravno, to treba da urade isključivo dobrovoljno, o čemu sam već govorio više puta, svi koji žele mogli da iskoriste razvoj i dostignuća naših stručnjaka, naših naučnika – rekao je Putin.
Ruski lider takođe je zahvalio svima koji su radili na prvoj vakcini i istakao da je to veoma važan korak za ceo svet.
On je dodao da je njegova ćerka testirala ovu vakcinu.
– Jedna od mojih ćerki je primila takvu vakcinu. U tom smislu je učestvovala u eksperimentu. Posle prve vakcinacije imala je temperaturu 38, sutradan nešto iznad 37 i to je to – rekao je Putin.
Predsednik je izrazio nadu da će i druge zemlje, sledeći Rusiju, napraviti vakcine protiv virusa korona i da će se na svetskom tržištu pojaviti dovoljno preparata koji će moći da se koriste.
Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju novog virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima, u svetu je do danas zaraženo više od 20 miliona ljudi, od čega je više od 739 hiljada umrlo.
Stotine najbogatijih Rusa već primili vakcinu protiv korone

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija registrovala prvu na svetu vakcinu protiv koronavirusa

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Avg.2020

Ruski predsednik Vladimir Putin saopštio je da je u toj zemlji danas registrovana prva u svetu vakcina protiv kovida-19...Putin je to rekao na sednici vlade, koju je direktno prenosila TV Rusija-24..."Koliko mi je poznato, jutros je prvi put u svetu registrovana vakcina protiv novog koronavirusa", rekao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Putin: Registrovali smo vakcinu za upotrebu, moja kćerka vakcinisana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Avg.2020

Predsjednik Rusije Vladimir Putin objavio je da je vakcina protiv korona virusa razvijena u Rusiji registrovana za upotrebu i da je jedna od njegovih kćerki već vakcinisana. Putin je to saopštio na sastanku Vlade u utorak (11. avgusta), rekavši da se vakcina pokazala "efikasnom" tokom početnih...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Ruska vakcina protiv virusa korona: Šta znamo o razvoju ruske vakcine protiv korona virusa

Izvor: Danas, 11.Avg.2020

Getty Images „Koliko znam, jutros je, prvi put na svetu, registrovana vakcina protiv virusa korona“, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa zvaničnicima vlade. Putin je dodao da zna da vakcina „formira stabilan imunitet“, istakao je da je prošla sve neophodne provere,...

Nastavak na Danas...

"BEZBEDNOST PACIJENATA JE NAJVIŠI PRIORITET": Nemačka sumnja u kvalitet ruske vakcine, a za to ima DEBELI RAZLOG

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je da je Rusija prva zemlja koja je registrovala vakcinu protiv Kovida 19..Nemačka je danas izrazila sumnju u kvalitet i bezbednost ruske vakcine protiv korona virusa i istakla da se lek u Evropskoj uniji može registrovati tek posle svih kliničkih ispitivanja...-...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.