Rusija i SZO pregovarali o hitnom odobrenju za Sputnjik V

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2021, 21:17

Rusija i SZO pregovarali o hitnom odobrenju za Sputnjik V

Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško razgovarao je danas s generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosom Adanom Gebrejesusom o ruskom zahtevu za hitno odobrenje za upotrebu vakcine Sputnjik V, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja nakon video poziva.

"Tokom razgovora, oni su se dotakli načina za borbu protiv širenja novog korona virusa, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vakcinaciju stanovništva, za poboljšanje javnog zdravlja i povećanje dostupnosti medicinske zaštite. Bilo je reči i o pregledu zahteva za odobrenje hitne upotrebe za rusku vakcinu Sputnjik V“, navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Ruski ministar zdravlja obavestio je šefa Svetske zdravstvene organizacije (SZO) o akciji vakcinacije u Rusiji.

"Do danas su milioni građana primili vakcinu Sputnjik V. Vakcina razvija trajna antitela i ćelijski imuni odgovor na patogen kovid-19, ali nema negativnih neželjenih efekata. Zapravo, vakcina je postala svetski bestseler", rekao je Muraško.

Pored toga, Muraško i Gebrejesus razgovarali su o projektima, koje je izradilo rusko Ministarstvo zdravlja, a koji imaju za cilj poboljšanje javnog zdravlja i povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite u zemlji.

"Generalni direktor SZO pohvalio je napore Rusije da u fazama uvede digitalnu tehnologiju u zdravstveni sistem, što pojednostavljuje komunikaciju pacijenta sa medicinskim osobljem i trenutno poboljšava efikasnost naknadne nege“, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija i SZO pregovarali o hitnom odobrenju za Sputnjik V

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2021

MOSKVA - Ministar zdravlja Rusije Mihail Muraško razgovarao je danas s generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosom Adanom Gebrejesusom o ruskom zahtjevu za hitno odobrenje za upotrebu vakcine Sputnjik V, saopštilo je rusko Ministarstvo zdravlja nakon video poziva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Peking: Kina i Rusija će zajedno štititi norme međunarodnog prava

Izvor: Vostok.rs, 07.Mar.2021, 12:03

Vlasti Kine i Rusije tesno sarađuju u borbi protiv politizacije problema pandemije virusa korona u svetu, izjavio je šef kineske diplomatije Van Ji.. „Kina i Rusija su konsolidovale napore i rame uz rame se bore protiv širenja političkog virusa u pozadini pandemije“, saopštio je kineski...

Nastavak na Vostok.rs...

Etiopija dobila prve doze vakcine putem mehanizma Kovaks

Izvor: N1 televizija, 07.Mar.2021

Etiopija je danas dobila prve doze vakcine protiv koronavirusa - 2,2 miliona doza putem mehanizma Kovaks Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.