Rusi objavili kada će početi proizvodnju vakcine protiv koronavirusa: Ulaze u poslednju fazu istraživanja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 17:05

Rusi objavili kada će početi proizvodnju vakcine protiv koronavirusa: Ulaze u poslednju fazu istraživanja!

Klinička testiranja su počela u septembru, faza jedan je uspešno završena, dok je faza dva započeta prošle nedelje u Kirovu i Sankt Peterburgu.

Proizvodnja vakcine protiv korona virusa u Rusiji bi mogla da počne u januaru, ukoliko regulatorno delo ruskog ministarstva zdravlja odobri, rekao je danas direktor Centra za istraživanje imunoloških i bioloških proizvoda Ajdar Išumukhametov.

- Planiramo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da završimo fazu dva početkom decembra. Sredinom poslednjeg meseca u godini ćemo poslati papirologiju ministarstvu zdravlja i budućnost vakcine će zavisiti od njihove odluke. Ukoliko dobijemo sertifikat od njih, onda ćemo moći da počnemo sa proizvodnjom u januaru. Takođe, planiramo i fazu tri u kojoj će učestvovati 3.000 volontera, tako ćemo moći paralelno slati papirologiu ministarstvu zdravlja i raditi fazu tri - rekao je Išumukhametov.

Prema njegovim rečima do danas nije bilo negativnih efekata vakcine na volonterima.

Pojedinci su imali blago povišenu temperaturu tokom prvih 24 sata, a sutradan im je prolazila, dodao je on.

- Generalno, efekti vakcine, po pravilu, nestaju unutar tri dana od testiranja - rekao je Išumukhametov.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.