Region: U Hrvatskoj 52 novozaražene osobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2020, 14:42

Region: U Hrvatskoj 52 novozaražene osobe

U Hrvatsko je u poslednja 24 sata registrovano 52 nova slučaja korona virusa, u samoizolaciji je više od 4.000 ljudi, a dva pacijenta su na respiratorima.

Od početka epidemije u Hrvatskoj je registrovano 2.777 slučajeva zaraze korona virusom.

Direktor Instituta za javno zdravlje Krunoslav Capak, koji se danas pojavio na konferenciji za novinare prvi put nakon samoizolacije zbog korona virusa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tvrdi da je situacija u Hrvatskoj pod kontrolom.

"Mi smo sad u fazi kad smo počeli sa popuštanjem aktivnosti u privredi i turizmu. Najbitnije je brzo reagovati na sve. Donositi odluke na brzinu, brzo otkriti sve slučajeve i uloviti kontakte. Dok to radimo dobro mislim da nije potrebno ništa menjati", rekao je Capak.

Većina pozitivnih na korona virus ima vrlo blage simtpome ili ih uopšte nema, kazala je Alemka Markotić, direktorka Infektivne klinike u Zagrebu.

I ona tvrdi da je situacija stabilna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Hrvatskoj u poslednja 24 sata 52 novoobolelih, nema umrlih

Izvor: Danas, 30.Jun.2020

U Hrvatskoj su u poslednja 24 sata registrovane 52 novoobolele osobe od korona virusa a testirana je 921 osoba, rečeno je na današnjoj pres konferenciji Nacionalnog štaba civilne zaštite.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.