Region: U Bosni i Hercegovini 123 novozaraženih, u Severnoj Makedoniji 163

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 13:10

Region: U Bosni i Hercegovini 123 novozaraženih, u Severnoj Makedoniji 163

U poslednja 24 sata u Federaciji BiH su registrovane 123 osobe zaražene korona virusom. Novoboleli su evidentirani među 1.053 testiranih uzoraka, saopštio je Federalni zavod za javno zdravlje.

Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom (21), Zeničko-dobojskom (10), Hercegovačko-neretvanskom (14), Srednjobosanskom (1), Unsko-sanskom (7), Bosansko-podrinjskom (2) i Kantonu Sarajevo (68).

U Federaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << BiH do sada je testirano 63.237 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 3.014 osoba. Trenutno su aktivna 1.653 slučaja-obolelih od COVID-19, a do sada je zabeleženo 69 smrtnih slučajeva. U posljednja 24 sata registrovan je jedan smrtni slučaj, radi se o muškoj osobi iz Tuzle (74).

Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva dao je mogućnost uvođenja i restriktivnijih mera u zavisnosti od procene epidemiološke situacije u kantonu odnosno opštini, uz redovno obaveštavanje Kriznog štaba.

U uslovima pogoršane epidemiološke situacije u Federaciji BiH nje naloženo striktno pridržavanju preporuka Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba.

U Hrvatskoj 53 zaraženih korona virusom, jedan smrtni ishod

U Hrvatskoj su u protekla 24 sata zabeležena još 53 slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, pa je broj trenutno aktivnih slučajeva 934.

Među njima je 91 pacijent na bolničkom lečenju, od toga su na respiratoru četiri pacijenta.

Jedna je osoba je preminula, saopštio je danas Nacionalni štab za civilnu zaštitu.

Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je obolelo 3.325, od kojih je 114 preminulo, dok se 2.277 oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 4.539 osoba.

Do danas je ukupno testirano 88.235 osoba.

U Splitu se još čekaju nalazi stotinak analiziranih uzora na koronu kod ljudi koji su bili na jednoj svadbi i njihovih kontakata.

Novo žarište u Hrvatskoj je Kutina gde je 12 pozitivnih na korona virus sa jedne zabave.

S.Makedonija: Još 163 slučajeva kovida19, preminulo 8 osoba

U Severnoj Makedoniji registrovano je 163 novih slučajeva virusa kovid-19, kao i osam smrtnih slučajeva, saopštilo je Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Više od polovine novih slučajeva zabeleženo je u Skoplju, gde je u najveći broj preminulih, prenosi MIA.

U poslednja 24 sata testirano je ukupno 1.794 osoba.

U Severnoj Makedoniji od početka epidemije registrovano je ukupno 7.406 slučajeva, a preminulo je 359, trenutno aktivna su 3.493 slučaja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Optužbe da građani BiH šire virus u Hrvatskoj i Crnoj Gori su alibi"

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2020, 10:14

SARAJEVO - Epidemiološka situacija uzrokovana virusom korona u Bosni i Hercegovini je nepovoljna imajući u vidu svakodnevnu pojavu novozaraženih i novooboljelih osoba, u oba entiteta, Federaciji BiH i Republici Srpskoj, koja zadržava trend relativno visokog porasta i zaziremo od ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.